Škoda Vision RS je sportski hibrid sa 245 konja

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škoda Vision RS je sportski hibrid sa 245 "konja"

Škoda je objavila tehničke detalje novog koncepta koji će imati premijeru na predstojećem sajmu automobila u Parizu.

Škoda Vision RS u sebi kombinuje sportsku tradiciju i održivu budućnost, kažu u češkom proizvođaču.

Koncept koji će biti izložen na Škodinom štandu u francuskoj prestonici od 2. do 14. oktobra je kompaktni hečbek sa plug-in hibridnim pogonom.

Automobil >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je napravljen sa ciljem pruži prvi pogled u naredni evolucioni nivo Škoda RS sportskih modela, ali i u budući dizajn kompaktnih vozila ovog brenda.

Škoda takođe želi da pokaže visok nivo ekološke svesti koristeći u proizvodnji materijala koji se mogu reciklirati, objašnjavaju u toj kompaniji.

Plug-in hibridni pogon kombinuje 1.5 TSI turbo benzinac sa 150 ks (110 kW) i električni motor sa 102 ks (75 kW).

Oni zajedno isporučuju snagu od 245 ks (180 kW), koja automobilu omogućava ubrzanje 0-100 km/h za 7,1 sekundu, a 80-120 km/h za 8,9 sekundi.

Ono što je naročito važno kada je reč o ekološkim svojstvima je da ovaj kompaktni sportski automobil emituje samo 33g CO2 po kilometru.

Ako se vozi samo na struju, Škoda Vision RS može da pređe do 70 km obezbeđujući u tom režimu vožnje nultu emisiju gasova. Litijum-jonska baterija kapaciteta 13 kWh može se napuniti za 2 sata i 30 minuta.

Spoljašnjost automobila ofarbana je u specijalnu Xirallic nijasnu bele sa diskretnim plavim efektom. Organske komponente u boji imaju za cilj da reflektuju toplotu, i tako smanjuju unutrašnju temperaturu u putničkoj kabini.

Kao kontrast beloj, ukrasni elementi od ugljeničnih vlakana stvaraju kontrast.

Ovaj materijal napravljen je od 100% recikliranog poliestera i koristi se za gornji deo Alcantara presvlaka za sedišta koji na bočnim stranama imaju detalj u bojama češke zastave slaveći tako stogodišnjicu od osnivanja Čehoslovačke.

Još jedan primer održivosti su patosnice koje su napravljene od Pinatex materijala odlične izdržljivosti, izrađenog od vlakana iz listova drveta ananasa.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.