Prvi pogled u unutrašnjost nove Octavie otkriva potpuno izmenjen kokpit FOTO

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi pogled u unutrašnjost nove Octavie otkriva potpuno izmenjen "kokpit" FOTO

Škoda je objavila dizajnerske crteže enterijera modela Octavia četvrte generacije, uoči premijere zakazane za ponedeljak 11. novembar.

Češki proizvođač nam postepeno otkriva novu Octaviu, a na red je došla i putnička kabina. I dok dizajn spoljašnjosti 4. generacije ne predstavlja revolucionarni odmak u odnosu na prethodnika, sudeći prema dizajnerskim skicama, unutrašnjost donosi značajne promene.

Enterijer je oblikovan u skladu sa važećim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trendovima digitalizacije komandi, pa su fizički dugmići svedeni na minimum. Komandnom tablom dominira veliki, centralno postavljeni ekran osetljiv na dodir koji opslužuje mutlimedijalni sistem ali predstavlja zamenu i za brojne fizičke komande, poput točkića klima-uređaja.

Dispej se nalazi na vrhu moderno dizajnirane centralne konzole, koja je podeljena na dve celine. Na gornoj su još smešteni klaster nekoliko važnih komandi, uključujući i dugme za uključivanje sva 4 migavca, kao i centralni ventilacioni otvori. U okviru donje celine, koja se porstire između vozačevog i suvozačevog sedišta, nalazi se ručica menjača (u ovom slučaju automatskog) i elektronske ručne kočnice, a tu je i odeljak za odlaganje smartfona, koji u skupljim verzijama automobila sadrži funkciju bežičnog punjenja telefona.

Na skici se takođe može videti da će nova Octavia biti opremljena trozonskim klima-uređajem, sa opcijom podešavanja temperature i ventilacije za putnike na zadnjoj klupi.

Verzija sa crteža opremljena je i potpuno digitalnom instrument tablom, a očekuje se da će jeftiniji modeli imati klasične analogne instrument-satove.

Potpuno nov je i dvokraki volan, koji je detaljno prikazan na drugom dizajnerskom crtežu.

Zvanične fotografije i više informacija o novoj generaciji Škode Octavie očekujte nakon premijere ovog automobila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.