PONOVILI SE: Novosadska Toplana potrošila 50 miliona na 40 novih automobila

Izvor: Blic, 28.Jan.2015, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONOVILI SE: Novosadska Toplana potrošila 50 miliona na 40 novih automobila

Dok se uveliko insistira na štednji, rukovodstvo novosadske „Toplane“ odlučilo je da kupi 40 novih „škoda“.

Rukovodstvo preduzeća kaže da su to morali da učine jer im je vozni park u proseku star od 14 do 28 godina.

- JKP „Novosadska toplana“ rashodovala je 38 dotrajalih vozila marke „zastava“, starih između 14 i 28 godina, čija je prosečna vrednost pri rashodu iznosila 87 evra po vozilu. U proteklih šest meseci vozni park „Toplane“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obnovljen je sa 40 novih vozila tipa „škoda“. Tačnije, kupili smo 20 teretnih i 20 putničkih automobila niže klase - kažu u „Toplani“.

Za nova vozila ovo preduzeće je platilo 48 miliona i 648.000 dinara. Kažu da su taj trošak mogli da priušte. Obaveze „Toplane“ prema bankama i reprogram duga prema JP „Srbijagas“ i TE-TO Novi Sad su u potpunosti izmirene.

Nova vozila će, tvrde u „Toplani“, uglavnom koristiti radnici na terenu, odnosno interventne ekipe u proizvodnji, radionici i elektroodržavanju u slučaju havarija na mreži i postrojenjima.

Nova vozila su sredinom prošle godine kupljena i za Gradsku kuću. Grad je tada za potrebe gradonačelnika i gradskih funkcionera kupio dva „golfa 7“ u vrednosti od oko 4 miliona dinara.

Da svaki gradonačelnik voli da se vozi u novom autu, potvrdio je slučaj Igora Pavličića, kada je grad nabavio šest novih „škoda“ „superb“, a potom još tri škode „oktavija“.

- „Škoda“ „superb“ je kvalitetan auto, koji spada u rang limuzina i uz adekvatno staranje trajaće minimum 10 godina. Treba uzeti u obzir i broj pređenih kilometara, ali uz redovan servis, kilometraža ne predstavlja veliki problem - kaže Marko Grujić, automehaničar. Prema njegovoj proceni, „škoda“ stara četiri godine i dalje je dobar auto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.