Zaharova: Rusija će nastaviti da likvidira teroriste u svim delovima Sirije

Izvor: Vostok.rs, 07.Sep.2018, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Rusija će nastaviti da likvidira teroriste u svim delovima Sirije

Rusija će nastaviti da likvidira teroriste u svim delovima Sirije, između ostalog i u Idlibu. U tu zemlju treba da se vrati mir, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, prenose RIA Novosti.


„Teroriste smo ubijali, ubijamo i ubijaćemo. Zapamtite to. I nije važno da li je u pitanju Alep, Idlib ili druge tačke u Siriji. U Siriju mora da se vrati u mir“, izjavila je Zaharova na medijskom seminaru UN o miru na Bliskom istoku.


Govoreći u sekciji o bezbednosti novinara, Zaharova je istakla kako, „da nije bilo odlučujuće uloge ruskih vazduhoplovnih snaga, sada u Siriji ne bi bilo moglo da se govori ni o kakvoj odbrani novinara“.


„Da pre nekoliko godina Rusija nije donela odluku koju je donela, sada tamo ne bi bilo nikoga kome je potrebna zaštita. Tamo bi sada bio samo DAEŠ. Prava teroristička država. Štaviše, ne samo na teritoriji Sirije, već i na teritoriji njenih susednih država. Oni bi jednostavno počeli da ujedinjuju teroristički potencijal i pokrili celu teritoriju ovog regiona. A najinteresantnije je to što bi imali i svoje novinare koji bi pokrivali aktivnosti te terorističke države“, objasnila je Zaharova.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.