ŽESTOK RAKETNI OKRŠAJ: Razmena projektila Izraela i Sirije, sirene za uzbunu odjekuju kod nuklearnog reaktora (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 07:31

ŽESTOK RAKETNI OKRŠAJ: Razmena projektila Izraela i Sirije, sirene za uzbunu odjekuju kod nuklearnog reaktora (VIDEO)

Serija eksplozija

Raketa zemlja-vazduh ispaljena iz Sirije eksplodirala je jutros na jugu Izraela, nakon čega su se oglasile sirene za uzbunu na području u blizini nuklearnog reaktora Dimona, a Izrael je uzvratio raketnim napadom na Siriju, javljaju agencije.

Izraelska vojska saopštila je da je u znak odgovora napala nekoliko raketnih baterija u Siriji, među kojima je i ona iz koje je ispaljena raketa ka Izraelu, prenosi Rojters.

Tajms of Izrael >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << navodi da su se sirene za uzbunu od vazdušnog napada oglasile u pustinji Negev, u blizini nuklearnog reaktora, kao i da su stanovnici Jerusalima i okolnih naseljenih područja čuli seriju eksplozija.

BREAKING UNVERIFIED VIDEO.. of red alert alarms sounding around Israel's UK-US-EU-linked #Dimona nuclear weapons WMD factory after reports of explosions. pic.twitter.com/gUtuFV9Hdg

— Afshin Rattansi (@afshinrattansi) April 21, 2021

Prema pisanju lista, za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti.

Izraelski mediji nedeljama pišu da je protivvazdušna odbrana oko reaktora Dimona i luke Eilat na Crvenom moru u pripravnosti zbog mogućeg napada dalekometnih raketa ili dronova snaga koje podržava Iran, za koji su pretpostavili da bi mogao doći iz Jemena.

A video released by Hebrew sources from the moment of the explosion near the Israeli nuclear facility.#Dimona #Natanz #Israel pic.twitter.com/koOVnUVqlo

— IWN (@A7_Mirza) April 21, 2021

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI RAKETNI OKRŠAJ SIRIJE I IZRAELA: Napad u blizini nuklearnog reaktora Dimona, Izraelci žestoko uzvratili VIDEO

Izvor: Kurir, 22.Apr.2021

Raketa zemlja-vazduh ispaljena iz Sirije eksplodirala je jutros na jugu Izraela, nakon čega su se oglasile sirene za uzbunu na području u blizini nuklearnog reaktora Dimona, a Izrael je uzvratio raketnim napadom na Siriju.

Nastavak na Kurir...

MISTERIJA SIRIJSKE RAKETE KOJA JE POGODILA IZRAEL: Koji joj je bio stvarni cilj, odakle je doletela, i zašto nije oborena? VIDEO

Izvor: Kurir, 22.Apr.2021

Izrael je portivvazdušnom odranom Patriot pokušao da zaustavi sirijsku raketu zemlja-vazduh koja je ispaljena iz Sirije i aktivirala sirene u blizini Dimone, gde se nalazi osetljivo nuklearno postrojenje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.