ZAOŠTRAVA SE SITUACIJA U SIRIJI: Erdogan na liniji sa Putinom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2020, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAOŠTRAVA SE SITUACIJA U SIRIJI: Erdogan na liniji sa Putinom!

Kako je navedeno, predsednici su se dogovorili da nastavak dijaloga bude sproveden na nivou ministarstva.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je telefonom predsednika Rusije Vladimira Putina kako bi razmotrio krizu u Siriji u svetlu zaoštravanja situacije u sirijskoj provinciji Idlib, saopšteno je iz Kremlja.

Nešto ranije je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Erdogan izjavio da je od početka eskalacije situacije u Idlibu stradalo 14 turskih vojnika.

On je zapretio da će napasti sirijske snage čak i van idlibske zone deeskalacije ukoliko se napadi vladinih snaga nastave.

- U poslednjih nekoliko dana poginulo je 14 vojnika, a 45 je ranjeno. Sirijski režim i Rusija ne gađaju teroriste, već uglavnom civile. Cilj je da se okupira taj region, da se nateraju civili da krenu ka turskoj granici. Pokušali smo da delujemo u okvirima sporazuma iz Sočija, međutim niko se nije pridržavao dogovora. Ti napadi su sada usmereni na Tursku - rekao je on.

Erdogan je dodao i da će Turska biti primorana da reaguje u skladu sa situacijom na terenu, te da će do kraja februara naterati sirijske snage da napuste zonu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

EU upozorava: Mogući sukobi ruskih i turskih snaga

Izvor: B92, 12.Feb.2020

Šef evropske diplomatije Žozep Borel upozorio je na moguće sukobe između ruskih i turskih snaga u Siriji...Pozvao je Evropljane da nađu način da utiču na rešenje tog sukoba..."Prisustvujemo sukobima između sirijskog režima i turskih snaga, da ne pominjemo rizik od sukoba turskih i ruskih vojnika",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.