Izvor: RTS, 22.Okt.2020, 21:39

Vrhovni verski vođa Damaska ubijen u bombaškom napadu

Muftija Damaska šeik Adnan el Afjuni ubijen je u bombaškom napadu na njegov automobil u sirijskom gradu Kudsaji, prenosi Sputnjik.
Improvizovana eksplozivna naprava je eksplodirala u muftijinom automobilu, saopštio je predstavnik Ministarstva vera. Istakao je da je muftija poginuo kao mučenik, braneći svoju zemlju. 

Adnan el Afjuni je bio jedan od najučenijih ljudi islamskog sveta, muftija Damaska i okoline, vrhovni verski vođa u glavnom gradu Sirije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Veliki muftija Damaska ubijen bombom podmetnutom u automobil

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2020

DAMASK - Veliki muftija Damaska šeik Muhamed Adnan el Afjuni poginuo je od eksplozije improvizovane bombe postavljene pod njegov automobil u sirijskom gradu Kudsaja, javila je državna novinska agencija Sana.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.