„Vojno rešenje koje sirijski režim želi da postigne uz podršku Rusije i Irana neće doneti mir“

Izvor: Vostok.rs, 17.Mar.2019, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Vojno rešenje koje sirijski režim želi da postigne uz podršku Rusije i Irana neće doneti mir“

Sjedinjene Američke Države, Francuska, Nemačka i Velika Britanija neće pružati pomoć u obnovi Sirije dok tamo ne počne „pravo političko rešavanje krize“, navedeno je u zajedničkom saopštenju tih zemalja povodom osme godišnjice sukoba u Siriji.
„Jasno saopštavamo da nećemo razmatrati pitanje o pružanju podrške ili bilo kakve pomoći u obnavljanju dok god ne bude započet nepovratan, objektivan i istinski politički proces kojem se može verovati“, navedeno je u saopštenju.  Saopšteno je, takođe, da će četiri države nastaviti da traže da se kazne odgovorni za zločine počinjene tokom sirijskog sukoba, kako bi se dosegli pravda i pomirenje za sirijski narod.  Autori saopštenja navode da su pregovori jedini način za rešavanje problema u Siriji. „Vojno rešenje koje sirijski režim želi da postigne uz podršku Rusije i Irana neće doneti mir. Jedini način da se okončaju nasilje i ekonomske poteškoće, kao i da se postigne čvrsto rešenje za sukob, jeste političko rešenje na osnovu pregovora. I samo političko rešenje može da obezbedi neophodne garancije svim činiocima u sirijskom društvu, kao i susedima Sirije“, navedeno je u saopštenju. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.