Više od 1.600 civila se vratilo u Alep

Izvor: Blic, 09.Sep.2017, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 1.600 civila se vratilo u Alep

Više od 1.600 civila vratilo se kućama u sirijski grad Maskanah u provinciji Alep, saopšteno je iz ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji.

U saopštenju se navodi da se ukupno 348 porodica, sa 1.620 članova, vratilo iz izbegličkog kampa u Maskanah i u predgrađe ovog sirijskog grada.

Iz Centra dodaju da će nastaviti saradnju sa sirijskim nacionalnim komisijama za pomirenje, najviše u pomoći za škole u pripremi za početak nove školske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine, prenosi TASS.

"Sproveli smo humanitarnu misiju u saradnji sa provincijskom upravom grada Alep, u kojoj je 435 učenika prvog razreda osnovne škole dobilo rance za knjige i školski pribor", izjavio je portparol ruskog Centra.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.