Verni saveznici DŽIHADISTA: Nemci platili MILIONE teroristima u Idlibu, KOČE PRIMIRJE na svakom koraku

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Nov.2018, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verni saveznici DŽIHADISTA: Nemci platili MILIONE teroristima u Idlibu, KOČE PRIMIRJE na svakom koraku

Nemačka vlada je platila čak 50 miliona evra džihadistima koji se bore protiv sirijske vlade, navodi britanski Telegraf, a prenosi Al-Masdar.

Prema informacijama do kojih su došli Telegraf i nemački Tagesšpil, sekretar za spoljne poslove Nemačke Valter Lindner je rekao svom kolegi Evrimu Someru da je Nemačka do sada platila milione pobunjenicima u Idlibu.

Veći deo tog novca, 37.5 miliona evra je predat džihadistima u cilju navodne rekonstrukcije i humanitarne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pomoći.

Sveukupno, Nemci su džihadistima u Idlibu dali više od 49 miliona evra.

#FFD365 Deutsche Millionen für „Idlib-Rebellen“? - MdB Evrim Sommer im Sputnik-Interview - https://t.co/HvlL3KQsyk pic.twitter.com/Kv6PovkuLl

— FFD365 (@ffd365) November 1, 2018

- Vlada ne želi to da prizna, zato što partneri kancelarke Merkel, Turci i Rusi, ne bi bili zadovoljni time – rekao je Evrim Somer za Sputnjik.

Ta vest dolazi posle velikog samita u Istanbulu, na kome su se lideri Rusije, Nemačke, Francuske i Turske dogovorili o završetku rata u Siriji i gorućim pitanjima koja opsedaju region Bliskog istoka.

Međutim, ovakva podla podrška džihadistima može ugroziti napore koje ulažu Rusi da bi završili rat u nesrećnoj zemlji.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.