Veliko otkriće u Palmiri: Sirijska vojska pronašla tajno skladište džihadista IS

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2018, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko otkriće u Palmiri: Sirijska vojska pronašla tajno skladište džihadista IS

Sirijske snage povratile su brojne artefakte iz rimske ere koje su ukradene od strane Islamske države (IS) iz drevnog grada Palmire u istočnom delu Homsa.

Prema vojnom izveštaju iz pokrajine Homs, sirijske snage otkrile su veliko tajno skladište artefakta dok su istraživali građevinu koja je bila sedište štaba Islamske države u Palmiri.

Sirija NEMA ŠTA DA KRIJE: Doneta odluka o inspekciji UN u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojnim laboratorijama (FOTO)

Sirijske snage su navele da su pripadnici IS sakrili artefakte kako bi ih prokrijumčarili iz Palmire pre nego što su izgubili ovaj grad.

Syrian Army Recovers Roman Artifacts Looted By Daesh From Palmyra - Reports https://t.co/6BRBlxjf17

— Muraselon News (@Muraselon) October 22, 2018

Islamska država je prvo zauzela Palmiru u leto 2015. godine. Grad je predat sirijskoj vojsci godinu dana kasnije nakon ruske intervencije u Siriji.

SPREMA SE LAŽNI NAPAD: Džihadisti transportovali NAJOPASNIJE hemijsko oružje na liniju fronta (FOTO)

IS je nakon toga, 2016. godine ponovo preuzeo Palmiru pre nego što je sirijska armija pokrenula odlučujuću ofanzivu u istočnom delu Homsa i u njoj konačno proterala ovu terorističku grupu.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.