Uznemirujući snimak: U školi mučili dečaka iz Sirije VIDEO

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uznemirujući snimak: U školi mučili dečaka iz Sirije VIDEO

Hadersfild -- Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući snimak vršnjačkog nasilja kom je izložen tinejdžer iz Sirije.

Dečak je sa porodicom kao izbeglica došao u Veliku Britaniju.

Mladi Sirijac je već neko vreme na meti svojih vršnjaka iz škole, koji su mu, kako pišu mediji, već polomili ruku. Sve se dogodilo u školi u britanskom gradu Hadersfildu.

Na snimku se vidi kako nekoliko dečaka napada 15-godišnjeg tinejdžera iz Sirije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zalivaju ga vodom, što je metod mučenja kojom su se koristili Japanci u Drugom svestkom ratu, te američke službe tokom dva predsednička mandata Džordža Buša mlađeg.

Waterboarding je metod mučenja koji kod osobe nad kojom se vrši izaziva snažan osećaj utapanja, a naravno i fiziči je bolno.

Iako zlostavljanje dečaka traje već neko vreme, tek je širenje snimka pokrenulo lokalne vlasti na akciju. U međuvremenu je ispitan i 16-godišnjak koji je na snimku napad mladog Sirijca, a lokalne vlasti i škola su osudili nasilje i rekli da se to neće tolerisati.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanija: U školi mučili dečaka iz Sirije (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2018

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući snimak vršnjačkog nasilja kom je izložen tinejdžer iz Sirije...Dečak je sa porodicom kao izbeglica došao u Veliku Britaniju...Mladi Sirijac je već neko vreme na meti svojih vršnjaka iz škole, koji su mu, kako pišu mediji, već polomili ruku....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.