(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SIRIJSKI VOJNICI DIGNUTI U VAZDUH: Terorista ih gađao protiv-tenkovskom vođenom raketom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2020, 21:38

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SIRIJSKI VOJNICI DIGNUTI U VAZDUH: Terorista ih gađao protiv-tenkovskom vođenom raketom!

Turska nastavlja da sponzoriše ovakve ubice

Militanti Prve obalske divizije koje podržava Turska napali su trupe Sirijske arapske vojske (SAA) u severnoj Latakiji.

Militanti su ciljali grupu od četiri vojnika SAA protiv-tenkovskom vođenom raketom Fagot (ATGM) blizu Kurdskih planina, ubivši i ranivši ih sve. Nekoliko minuta kasnije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << militanti su ispalili drugi ATGM na jedinicu koja se kretala da spasi prvu grupu.

Prva obalska divizija pripada takozvanom Nacionalnom frontu za oslobođenje. Koalicija je glavni turski predstavnik u Idlibu.

Upozoravamo da je video snimak uznemirujuć. Pogledajte OVDE.

Napad je verovatno bio odgovor na nedavne ruske vazdušne napade na položaje militanata u severnoj Latakiji. U vazdušnim napadima gađano je predgrađe grada Kabani.

Militanti koje podržava Turska u Idlibu udruženi su sa Hajat Tahrir al-Šamom, povezanim sa Al-Kaidom, i nizom drugih terorističkih grupa.

Ankara, koja održava velike snage u Idlibu, ne samo da ne čini ništa da odvoji svoje pomoćnike od terorista, već ignoriše ponovljena kršenja prekida vatre u regionu. To bi uskoro moglo dovesti do opasne vojne eskalacije.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.