(UZNEMIRUJUĆI FOTO/VIDEO) ISIS NAPRAVIO POKOLJ KOD HAME: Put je bio obojen krvlju, jeziv prizor na licu mesta

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 13:11

(UZNEMIRUJUĆI FOTO/VIDEO) ISIS NAPRAVIO POKOLJ KOD HAME: Put je bio obojen krvlju, jeziv prizor na licu mesta

Ovo nije prvi takav napad ISIS-a na teritoriji Sirije

Pritisak Sirijske arapske vojske (SAA) i nedostatak resursa očigledno su primorali ćelije Islamske države (ISIS) u centralnom regionu Sirije da se pretvore u lopove ovaca.

Teroristi su 2. marta napali grupu pastira u blizini grada Rahjan u istočnom delu Hame. Prema brojnim sirijskim izvorima, teroristi su nadgledali stado od preko 400 ovaca.

Teroristi ISIS-a otvorili su vatru na pastire, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ubivši dvojicu i ranivši još trojicu. Teroristi su takođe ubili 60 ovaca, pre nego što su sa ostatkom stada pobegli sa lica mesta.

Fotografiju uznemirujućeg sadržaja, možete pogledati OVDE.

Lokalni borci provladinih Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF) stigli su do mesta zločina tek kada je napad završen. Ranjeni pastiri prebačeni su u obližnju bolnicu.

Ovo nije prvi takav napad ISIS-a. U poslednjih nekoliko godina zabeleženi su slični napadi na pastire na jugu Rake, kao i na zapadu i zapadu Deir ez-Zora. Ćelije terorističke grupe u zapadnom Iraku takođe su poznate po napadima na pastire.

Video-snimak, izuzetno uznemirujućeg sadržaja, možete pogledati OVDE.

SAA i NDF, uz podršku Ruskih vazduhoplovnih snaga, naneli su velike gubitke ćelijama ISIS-a u centralnom regionu tokom poslednja dva meseca.

ISIS ćelije u centralnom regionu postaju sve očajnije kao rezultat njihovih velikih gubitaka i nedostatka resursa izazvanih vojnim pritiskom i surovim vremenskim uslovima.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.