UN: U Siriji počinjeni zločini protiv čovječnosti i ratni zločini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2016, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: U Siriji počinjeni zločini protiv čovječnosti i ratni zločini

Istražitelji UN objavili su da je tisuće zarobljenika umrlo u sirijskim zatvorima u posljednje četiri i pol godine , te da se radilo o državnoj politici istrebljivanja što je  zločin protiv čovječnosti.

U svom izvještaju Komisija je pozvala Vijeće sigurnosti UN da uvede sankcije prema sirijskim dužnosnicima odgovornima za sudjelovanje u zločinu, mučenju i nestanku ljudi , te da se protiv tih osoba pokrene postupak pred Medjunarodnim krivičnim sudom u Hagu.

Sirijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << vlasti pritvorile su desetketisuća ljudi, saopćila je UN-ova komisija koja se sastoji od uglednih pravnih stručnjaka.

Ova komisija dokumentirala je i masovne egzekucije i torture zatvorenika koje su počinile militantne organizacije Al-Nusra i Islamska država,čime su počinjeni  ratni zločini.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.