UN: I snage sirijske vlade i pobunjeničke počinile ratne zločine

Izvor: RTS, 20.Jun.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: I snage sirijske vlade i pobunjeničke počinile ratne zločine

I snage sirijske vlade i pobunjeničke snage počinile su ratne zločine i zločine protiv humanosti tokom petogodišnje opsade istočne Gute, saopštili su istražitelji Ujedinjenih nacija.
Istražitelji su osudili žestoko bombardovanje i namerno izgladnjivanje 265.000 ljudi u istočnoj Guti, dok je oko 20.000 pobunjeničkih boraca u opkoljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << području, od kojih su neki pripadali terorističkim grupama, gađalo prestonicu Damask.

Izveštaj Komisije za Siriju UN koji je predvodio Paulo Pinjeniro zasnovan je na 140 razgovora, fotografijama, video-snimcima, satelitskim snimcima i lekarskim podacima, preneo je Rojters.
Iako su provladine snage bombardovale i izgladnjivale civile u istočnoj Guti nema opravdanja za napade na civile u područjima Damaska, izjavio je učesnik panela Heni Megali.
Eksperti UN su izneli dokaze da je hlor korišćen bar četiri puta ove godine i dodali da su istrage o tome u toku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.