U vazdušnim napadima u Siriji stradalo 30 osoba, umešana Rusija

Izvor: VOA, 05.Jan.2018, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U vazdušnim napadima u Siriji stradalo 30 osoba, umešana Rusija

Gotovo 30 civila, uključujući i decu, stradalo je u vazdušnim napadima u pobunjeničkom uporištu u istočnoj Guti, u blizini sirijske prestonice Damaska.   I dok je ljudima u pogođenom objektu pružena pomoć, Sirijska opservatorija za ljudska prava koja pažljivo prati dešavanja u građanskom ratu u Siriji okrivila je Rusiju za većinu vazdušnih napada.   Ruska vojska, koja pruža vazdušnu podršku vladinim snagama koje se bore protiv pobunjenika, nije potvrdila ovu informaciju.   Prošle nedelje sirijska vlada dozvolila je Crvenom krstu da evakuiše 29 teško bolesnih pacijenata, uključujući i decu.   Ujedinjene nacije pozvale su na hitnu evakuaciju skoro 500 pacijenana i okončanje blokade humanitarne pomoći. 

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Opozicija: Najmanje 17 civila poginulo u blizini Damaska

Izvor: N1 televizija, 06.Jan.2018, 18:28

Najmanje 17 civila poginulo je u napadu sirijskih snaga na Istočnu Gutu, pobunjeničku enklavu u blizini Damaska, koja je skoro svakodnevno bombardovana, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava...Najviše civila, njih 12, od kojih dvoje dece, poginulo je mestu Hamurija, navela...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.