U palom avionu hor Crvene armije, išli na doček u Siriju

Izvor: Prva.rs, 25.Dec.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U palom avionu hor Crvene armije, išli na doček u Siriju

Hor ruskih vojnih snaga je osnovan 1928. godine, nosi ime po prvom upravitelju i tvorcu himne Sovjetskog Saveza.
“Danas je prilikom izvršavanja planiranog leta u 5.25 sa aerodroma u Adleru, u 5.27 sa radara nestao avion Tu-154 Ministarstva odbrane Rusije. U avionu se nalazilo osam članova posade i 84 putnika. Radi se o oficirima oružanih sila Rusije, kao i o umetnicima ansambla Aleksandrov koji su leteli da čestitaju Novu godinu grupi pripadnika ruskog vazduhoplovstva u >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Siriji, kao i devet predstavnika ruskih medija“, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
Dodao je da su na oko kilometar i po od obale Crnog mora kod grada Sočija, na dubini od oko 70 metara, pronađeni delovi aviona i da se potraga nastavlja.
“U oblasti u kojoj se traga za avionom su angažovana četiri broda i pet helikoptera, kao i bespilotne letelice. U Soči stiže komisija Ministarstva odbrane Rusije na čelu sa zamenikom ministra, generalnom armije Pavlom Popovom“, zaključio je Konašenkov.
Ansambl “Aleksandrov“ sačinjavaju izuzetni umetnici solisti, hor, orkestar i igrači i u svom sastavu je imao 146 članova.
U celom svetu ovaj ansambl stavljaju u rang sa ruskim brendovima poput Boljšoj teatra, Ermitaža, Tretjakovske galerije i Muzeja dijamanta moskovskog Kremlja. Hor peva na gotovo svim jezicima, uključujući i kineski, indijski, turski.
"Aleksandrov" je već nekoliko puta nastupao pred beogradskom publikom. Poslednji put je bilo 2015. godine u Domu sindikata, a to je bio 11. po redu koncert ovog ansambla u srpskoj prestonici. Tada je publika uživala u pesmama poput "Oči čarne", "Kaćuša", "Kaljinka", a posebno iznenađenje je bila i numera "Tamo daleko".

Svojim umetničkim angažmanom "Aleksandrov" je dao veliki doprinos negovanju autentične ruske tradicije i svetske kulturne baštine.
Izvor: B92

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.