Izvor: RTS, 26.Okt.2020, 15:19

U napadu na pobunjeničko uporište u Idlibu poginulo najmanje 50 proturskih boraca

U vazdušnom napadu na bazu proturskih pobunjenika na severozapadu Sirije, poginulo je pedeset boraca i isto toliko je ranjeno, saopštio je predstavnik sirijske opozicije.
Napad je izveden na poslednje pobunjeničko uporište u pokrajni Idlib, bazu za obuku boraca iz grupe Fajlak al Šam, jedne od najvećih opozicionih organizacija u Siriji, izjavio je njihov predstavnik Jusef Hamud, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << agencija AP.
Posmatrači organizacije za monitoring ljudskih prava u Siriji, sa sedištem u Velikoj Britaniji, saopštili su da je broj žrtava veći – 78 poginulih i skoro 90 ranjenih. Potvrdili su da su spasilačke ekipe na putu ka poprištu napada.
Osim toga, u izveštaju britanskih humanitaraca izražava se sumnja da je napad izvela ruska ratna avijacija, saveznik predsednika Bašara Asada.
Sirijski pobunjenici su se zarekli da će se osvetiti za ovaj napad u kojem su, kako se navodi, poginule i vođe grupe Fajlak al Šam, ocenivši da je reč o "ruskom zločinu".
Nakon višemesečne blokade od strane sirijske armije, Turci su se prošle nedelje povukli iz svoje najveće vojne baze na teritoriji Idliba.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.