Izvor: Vostok.rs, 13.Jul.2018, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu SAD na sela u Siriji poginulo 30 civila

Avion međunarodne koalicije predvođene Sjedinjenim Državama napali su dva sela u provinciji Deir ez Zor u Siriji. Prema podacima sa lica mesta, više od 30 civila je poginulo, a ima desetine povređenih, izveštava sirijska nacionalna agencija SANA.

Prema izveštajima, sela Buguz al Faukani i As Susa napadnuta su vazdušnim udarima u blizini graničnog grada Al Bukemal sa Irakom.

Poslednji napad koalicije SAD na Deir ez Zor bio je u maju, prema saopštenju Hezbolaha koji se bori na strani sirijske vojske protiv terorističkih grupa od 2012. godine.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je više puta naglasilo da Sjedinjene Države i međunarodna koalicija deluju u Siriji bez saglasnoti zvaničnog Damaska i rezolucije Saveta bezbednosti UN.

Vašington je zvanično nedavno saopštio da su napadi Sjedinjenih Država i njihovih saveznika na Siriju i Irak doveli do smrti 939 civila od 2014. godine. Za četiri godine koalicija je izvela 29.596 napada.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 12.07.

Izvor: Vostok.rs, 13.Jul.2018

  . . . Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 12.07.. . . . . RT: Izrael napao Siriju u blizini Golanske visoravni - Nekoliko projektila koje je lansirala izraelska vojska pogodil je položaje sirijske vojske u provinciji Kuneitra blizu Golanske visoravni okupirane od strane Izraela....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.