Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2019, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Siriji stradalo 14 civila u bombardovanju uprkos primirju

Najmanje 14 civila stradalo je danas u bombardovanju turskih snaga na severu Sirije, saopštila je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava i dodala da je napad sproveden uprkos primirju koji je u četvrtak uveče stupio na snagu u tom delu Sirije.

Opservatorija je navela da je u tom napadu kod sela Bab al Heir stradalo i osam kurdskih boraca.

Kurdski borci naveli su u četvrtak uveče da su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << spremni da poštuju prekid vatre.

Agencija Frans pres na licu mestu prenela je da se sporadične borbe vode oko pograničnog grada Ras al Ajn.

Opservatorija je navela da je u turskoj vojnoj ofanzivi stradalo 86 civila, 239 pripadnika kurdskih snaga i dodala da je 187 proturskih boraca poginulo dok je oko 300.000 ljudi napustilo svoje domove.

Turske vlasti su sa svoje strane saopštile da je stradalo šest turskih vojnika i 20 civila i to u napadima kurdskih boraca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Siriji stradalo 14 civila u bombardovanju uprkos primirju

Izvor: Beta, 18.Okt.2019

Najmanje 14 civila stradalo je danas u bombardovanju turskih snaga na severu Sirije, saopštila je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava i dodala da je napad sproveden uprkos primirju koji je u četvrtak uveče stupio na snagu u tom delu Sirije. Opservatorija je navela da je u tom napadu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.