Turska priprema scenario u slučaju neuspeha misije Kofi Anana u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2012, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska priprema scenario u slučaju neuspeha misije Kofi Anana u Siriji

09.04.2012. -

Vlada Turske uz učešće Ministarstva spoljnih poslova i Generalštaba razvila je ''krizni scenario'' za slučaj neuspeha ''plana Anana'' u vezi sirijskog pitanja, saopštio je u ponedeljak turski list Milliet, pozivajući se na neimenovane visoke izvore u Ankari.

Scenario predviđa stvaranje ''bezopasnih regiona'' na sirijskoj teritoriji blizu granice sa Turskom i koridora za ukazivanje humanitarne pomoći na granici dve države, gde će sigurnost obezbediti jedinice turske vojske, piše list.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na jugu Jemena poginulo oko 40 osoba

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2012

09.04.2012. -..Na jugu Jemena, ubijeno je oko 40 ljudi. Prema izveštajima lokalnih medija, krvavi sukobi između vladine vojske i snaga ''Al Kaide'' dogodili su se 250 kilometara od glavnog grada Jemena...Među mrtvima je – 14 vojnika i 24 ekstremista. Razmena vatre počela je u ponedeljak ujutru,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.