Turska: Oborili smo letelicu; Rusija: Nije naša

Izvor: B92, 16.Okt.2015, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Oborili smo letelicu; Rusija: Nije naša

Turska vojska tvrdi da je oborila jednu letelicu na svojoj teritoriji blizu granice sa Sirijom, a iz Moskve je stiglo saopštenje da se ne radi o njenom avionu.

Neimenovani izvor iz turske Vlade je rekao za Rojters da je oborena bespilotna letelica, ali za sada nije poznato kome je ona pripadala.

Rusko Ministarstvo odbrane je navelo da su svi avioni koji učestvuju u sukobima u Siriji vraćeni u bazu u Latakiji i da se sve operacije koje izvršavaju dronovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavljaju prema prethodno utvrđenim planovima.

U prethodnom saopštenju turske vojske navedeno je da je neidentifikovana letelica oborena pošto je nastavila svojim putem iako je bila upozorena tri puta da promeni pravac.

Turska televizija NTV je prenela da je bespilotna letelica oborena oko tri kilometra unutar turske teritorije. Turska je ranije upozorila da su ruski avioni koji sprovode vazdušne udare u Siriji više puta povredili turski vazdušni prostor od početka meseca.

Kako prenosi BBC poznato je dronove koristi sirijska vlada, da ih takođe koriste i Rusija i koalicija predvođena SAD koja sprovodi vazdušne udare na položaje Islamske države u Siriji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.