Tamo ih niko nije očekivao: Izraelski avioni BOMBARDOVALI vojnu bazu u Alepu?! (MAPA/FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2018, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamo ih niko nije očekivao: Izraelski avioni BOMBARDOVALI vojnu bazu u Alepu?! (MAPA/FOTO)

Novi udari izraelskih snaga na Siriju

Izraelske vazduhoplovne snage sinoć su bombardovale aerodrom u južnom Alepu, što je dovelo do oštećenja vojne instalacije koja se nalazila u blizini glavnog grada pokrajine.

Pročitajte i:

Prema izveštaju iz provincije Alepo, izraelski vojni avion bombardovao je aerodrom Al-Najrab u južnom Alepu, koji se nalazi u blizini baze nekoliko vladinih paravojnih formacija, uključujući Livaa Al-Kuds i Nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbrambene snage (NDF).

Mapa ispod: Izraelsko bombardovanje vazduhoplovne baze na periferiji najvećeg sirijskog grada Alepa

Izveštaj je dodao da je ukupan broj poginulih u napadu izraelskih snaga i dalje nepoznat, ali je priznao da su pripadnici Lokalnih snaga odbrane (LDF) bili neki od žrtava.

#BREAKING - #Israel strikes #Syrian positions near #Aleppo International Airport. The strikes have killed several Syrian soldiers including 2 from besieged areas of Nubul and Zahra in #Idlib. pic.twitter.com/IgxV2rcVVK

— SURA (@AlSuraEnglish) July 15, 2018

- Cionistički neprijatelj ... ciljao je raketama jednu našu vojnu poziciju severno od vojnog aerodroma Nejrab, ali šteta je bila samo materijalna - navodi se u saopštenju Sirijske arapske novinske agencije, javlja vojni izvor.

#Pt. First photo showing aftermath of #Israel|i airstirkes on "#Irania|ian center" near #Aleppo Airbase. At least 5 were killed. #Syria. https://t.co/E6vKoiSMqs pic.twitter.com/aMwmxwfP3q

— Qalaat Al Mudiq (@QalaatAlMudiq) July 15, 2018

Sinoćnji napad je prvi od kada su izraelske vazduhoplovne snage napale aviobazu sirijske vojske u severnoj Siriji. Ovo je takođe prvi snimljeni napad izraelskih vazduhoplovnih snaga na provinciju Alepo u severnoj Siriji.

Izraelske vazduhoplovne snage su u poslednje dve nedelje napadale najmanje dve sirijske vlade, a prethodni napad se dogodio u vazduhoplovu T-4 u državi Homs.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.