TERORISTI GRANATIRALI RUSKU BAZU: IMA POVREĐENIH! Oglasilo se Ministarstvo odbrane!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2019, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TERORISTI GRANATIRALI RUSKU BAZU: IMA POVREĐENIH! Oglasilo se Ministarstvo odbrane!

Teroristi su ispalili tri granate u pravcu ruske vazduhoplovne baze Hmejmim u Siriji, baza nije oštećena i nema povređenih, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Petog avgusta oko 13 sati i 30 minuta po srednjoevropskom vremenu kontrola vazdušnog prostora ruske vazduhoplovne baze Hmejmim iz pravca severno od aerodroma zabeležila je lansiranje tri granate u smeru ka ruskoj bazi. Nema nikakve materijalne štete, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << niti žrtava u ruskoj vazduhoplovnoj bazi - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Takođe se naglašava da baza Hmejmim radi normalno.

U saopštenju je navedeno da su granate koje su ispalili militanti u pravcu ruske avio-baze Hmejmim pale na selo Ruajsed Afif.

- Ranjena su četiri civila - dodalo je Ministarstvo odbrane.

Krajem jula načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general-pukovnik Sergej Rudskoj izjavio je da teroristi nastavljaju sa pokušajima organizovanja napada na Hmejmim.

Prema njegovim rečima, teroristi su pokušali da granatiraju ruske objekte sa teritorije zone deeskalacije Idlib 17. i 21. jula. Sredstva za protivvazdušnu odbranu ruske avio-baze odbile su te napade.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Da li će Hrvatska ikada biti kažnjena za svoje zločine?

Choices Da

Ne

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

PROJEKAT "PAKLENI PRESRETAČ" Upoznajte MiG 41, NAJBRŽI VOJNI AVION na svetu (VIDEO)

srbdan_rs/main

1

https://pubads.g.doubleclick.net/gampad/ads?sz=468x60|728x90|1x1|400x300|640x480&iu=/161634325/SrbijaDanas_Desktop/SrbijaDanas_Video_ROS_Safe/VIDEO_Safe&cust_params=kwrds%3D%TAGS%&impl=s&gdfp_req=1&env=vp&output=vast&unviewed_position_start=1&vpos=preroll

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teroristi ispalili tri granate u pravcu ruske vazduhoplovne baze Hmemim

Izvor: Vostok.rs, 05.Avg.2019

Militanti su ispalili tri granate u pravcu ruske vazduhoplovne baze Hmeimim u Siriji, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Kontrola vazdušnog prostora zabeležila je lansiranje oko 14:30 po moskovskom vremenu u pravcu severa aerodroma. "U ruskoj vazduhoplovnoj bazi nema razaranja i povređenih",...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.