TERORISTI ČEKAJU DA RUSI ODU: Pokrećemo ofanzivu za 48 sati!

Izvor: Kurir, 17.Mar.2016, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TERORISTI ČEKAJU DA RUSI ODU: Pokrećemo ofanzivu za 48 sati!

Taman što je ruski predsednik Vladmir Putin najavio povlačenje većine svojih trupa iz Sirije, Al Kaida je najavila da će u roku od 48 sati započeti s velikom ofanzivom kako bi povratila teritorije koje je izgubila.

"Jasno je da je Rusija pretrpela poraz i Al Nusra će pokrenuti ofanzivu u narednih 48 sati", kazao je komandant terorističke grupe koja je deo Al Kaide.

Ukoliko do ofanzive stvarno dođe, biće to prvi test hoće li Putin ostaviti na cedilu sirijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predsednika Bašara al Asada kome je do sada davao podršku, prenose strani mediji.

Al-#Qaeda Vows Fresh #Syria Offensive as #Russia Begins Preparations for Military Pull-Out https://t.co/zjoUtHmfs2 pic.twitter.com/NkqCi3hQSi

Ministar odbrane Rusije Nikolaj Pankov kazao je kako je teško govoriti o pobedi nad teroristima u Siriji i da će njihove snage i dalje Islamsku državu i njene saveznike napadati iz vazduha.

Al Nusra i IS su pretrpeli dosta teške gubitke, a na nekim područjima koje kontroliše ogranak Al Kaide stanovnici su se pobunili protiv njih besni jer su privukli ruske avione koji sada bombarduju njihova sela.

"Al Nusra je pod velikim pritiskom jer im primirje nije išlo u prilog. Oni žele da ih prihvate kao deo entiteta Sirije i moraju da pokažu da još brane smisao Sirijske revolucije', smatra Majkl Horovic, stručnjak za sigurnost.

Ruski predsednik je u ponedjeljak saopštio da se njihove trupe povlače iz Sirije nakon pet meseci angažovanja. Putin je kazao da su ruske vojne snage u Siriji uvelike ispunile svoje ciljeve i da su ispunjeni uslovi za mirovni proces.

(Dnevnik)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Kad odu Rusi - ofanziva!

Izvor: OkRadio.rs, 17.Mar.2016

Taman što je ruski predsednik Vladmir Putin najavio povlačenje većine svojih trupa iz Sirije, Al Kaida je najavila da će u roku od 48 sati započeti s velikom ofanzivom kako bi povratila teritorije koje je izgubila. "Jasno je da je Rusija pretrpela poraz i Al Nusra će pokrenuti ofanzivu u narednih...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.