Štajnmajer: Ako hoćemo rešenje, potrebni nam Rusi

Izvor: B92, 08.Mar.2016, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Ako hoćemo rešenje, potrebni nam Rusi

Berlin -- Međunarodnoj zajednici je potrebna Rusija da reši globalnu krizu, rekao je nemački diplomata Frank Valter Štajnmajer.

“U toku Hladnog rata bilo je trenutaka kada uopšte nije bilo kontakta između Istoka i Zapada. Međutim, sada na mnogim poljima može da dođe do razmene mišljenja. Rusi su nam potrebni uzimajući u obzir broj kriza u svetu“, rekao je on.

Nemački ministar je dodao da je to činjenica “verovali mi ili ne“, prenosi ruska agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << TASS.

“Stvarnost je takva da bet Rusije ne bismo bili u mogućnosti da napredujemo u pregovorima o rešenju sukoba u Siriji, kao ni u pregovorima u Minsku o ukrajinskoj krizi. Bez Rusije ne bi bilo ni nuklearnog sporazuma sa Iranom. To znači da ako želimo rešenje, treba nam Rusija“, naglasio je Štajnmajer.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Štajnmajer: Svetu je potrebna Rusija

Izvor: Blic, 08.Mar.2016

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer rekao je da je svjetskoj zajednici potrebna Rusija da reši globalne krize..."Tokom hladnog rata ponekad nije bilo nikakvih kontakata između Istoka i Zapada. Sada, međutim, imamo mnogo prilika da razmenimo mišljenja", rekao je Štajnmajer...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.