Šojgu: Obnovoljeni stambeni objekti i infrastruktura u Siriji omogućavaju povratak oko milion izbeglica

Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2018, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Obnovoljeni stambeni objekti i infrastruktura u Siriji omogućavaju povratak oko milion izbeglica

Obnovljeni stambeni objekti i infrastruktura u Siriji omogućavaju da se vrati oko milion izbeglica, rekao je ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu na sastanku sa novinarima tokom radne posete trupama Centralne vojne oblasti, uz napomenu da se samo u Jordanu i Libanu nalazi više od 1,5 miliona izbeglica.

"Od 2015. godine, u vreme kada su postepeno počeli da se oslobađaju gradovi i naselja, vratilo se kući više od milion ljudi. A sada, postoje sve mogućnosti za povratak još oko milion izbeglica", rekao je Šojgu, te još jednom pozvao svetsku zajednicu da učestvuje u socijalnoj i ekonomskoj rekonstrukciji Sirijske Arapske Republike.

On je izrazio čuđenje zbog ponašanja stranih političara u pogledu povratka izbeglica. Prema njegovim rečima, situacija u Siriji se svakodnevno stabilizuje, a da se s druge strane sve više uslova postavlja.

Hiljade izbeglica se vratilo u Daraju


Prema njegovim rečima, "da ubedite rukovodstva, ovih ili onih određenih struktura u Evropi, niko se ne obazire".

"Ako vidite u čemu je problem, učestvujte u obnovi. Ako mislite da oni sada mogu ostati, onda morate ispričati celu istinu - ne služite se lukavstvom i ne izmišljajte razloge", rekao je Šojgu.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.