Skoro hiljadu stranih plaćenika se vratilo u Siriju nakon okončanja borbi u Nagorno-Karabahu

Izvor: B92, 02.Dec.2020, 12:34

Skoro hiljadu stranih plaćenika se vratilo u Siriju nakon okončanja borbi u Nagorno-Karabahu

Više od 900 proturskih boraca iz Sirije vratilo se u zemlju nakon okončanja borbi u Nagorno-Karabahu, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Azerbejdžan i Jermenija su 9. novembra potpisale sporazum o prekidu vatre nakon višenedeljnih sukoba u Nagorno-Karabahu.

Turska, koja podržava Azerbejdžan, optužena je za slanje sirijskih borava u taj otcepljeni region Azerbejdžana sa većinskim jermenskim stanovništvom, što je predsednik Redžep >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tajip Erdogan negirao.

"Više od 900 boraca iz proturskih frakcija se u nekoliko talasa vratilo u Siriju", navodi nevladina organizacija.

Ti borci su se vratili na teritorije pod turskom kontrolom na severu Sirije, izjavio je Frans presu direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

On kaže da je ukupno 2.580 sirijskih boraca poslato u Azerbejdžan, a da su 293 borca poginula u sukobima.

Francuska je nedavno zatražila "medjunarodnu superviziju" prekida vatre u Nagorno-Karabahu, posebno da bi se garantovao odlazak stranih boraca.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TURCIMA SE IZJALOVIO PLAN: Hteli su da promene demografsku sliku Karabaha, ali od toga neće biti ništa

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020

Sirijski plaćenici koji su se vratili kući iz Azerbejdžana dobili su delimičnu isplatu, procenjenu na 10.000 turskih lira..Sirijski plaćenici koje su snabdeli Turci vratili su se u područja pod kontrolom militantnih grupa u Siriji nakon borbe, zajedno sa azerbejdžanskim oružanim snagama u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.