Sirijski pobunjenici pristali da predaju granicu s Izraelom

Izvor: N1 televizija, 19.Jul.2018, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski pobunjenici pristali da predaju granicu s Izraelom

Sirijski pobunjenici su pristali da predaju vladi poslednje džepove koje su kontrolisali u provinciji Kuneitra, što će omogućiti Damasku da uspostavi kontrolu na granici s Izraelom, preneli su državni mediji.

Veći broj autobusa je sinoć stigao u Kuneitru da bi pokupili borce, aktiviste i stanovnike koji ne žele da prihvate uslove predaje, i evakuisali ih u pobunjenička područja severne Sirije, saopštila je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava. Jedna filijala Islamske države i dalje kontroliše mali deo granice. Ta grupa nije obuhvaćena sporazumom vlade i pobunjenika.

Sirija i Izrael su vodili dva rata oko granice, a Izrael je okupirao Golansku visoravan u provinciji Kuneitra.

Izrael se nije svrstavao u sedmogodišnjem građanskom ratu u Siriji, a premijer Benjamin Netanjahu je nagovestio da nema ništa protiv povratka snaga vlade u Damasku u jugozapadnu Siriju, dokle god izraelski neprijatelji, Iran i libanski Hezbolah, ne prilaze granici.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POBEDA ASADOVIH SNAGA: Pobunjenici predali granicu sa Izraelom (VIDEO)

Izvor: Kurir, 19.Jul.2018

Sirijski pobunjenici su pristali da predaju vladi poslednje džepove koje su kontrolisali u provinciji Kuneitra, što će omogućiti Damasku da uspostavi kontrolu na granici s Izraelom.

Nastavak na Kurir...

Sirija: Dogovor o povlačenju pobunjenika iz Kuneitre

Izvor: Blic, 20.Jul.2018, 00:47

Sirijski pobunjenici pristali su da svoja poslednja uporišta u provinciji Kuneitra, na jugozapadu zemlje, predaju vladinim snagama, javljaju mediji u Damasku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.