Sirijski amabasador u Moskvi: Turska direktno narušila suverenitet Sirije

Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2017, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski amabasador u Moskvi: Turska direktno narušila suverenitet Sirije

Turska vojska dopremila je teško vojno naoružanje u provinciju Idlib i okupirala regione Kirbat i Atma čime je direktno narušila suverenitet Sirije, izjavio je sirijski ambasador u Moskvi Rijad Hadad.

Kako je rekao, u tim regionima Turska je formirala dva kampa za obuku boraca i stvorila dve nove terorističke grupacije čija se doktrina ni malo ne razlikuju od DAEŠ-a ili Nusra fronta.

Prema njegovim rečima, u pitanju su grupe koje se zovu „Štit obale“ i „Štit el Asi“, a prilikom vrbovanja boraca nudi platu od 400 dolara mesečno, kao i tursko državljanstvo.

„Saopštenja o tome da je vojna operacija Turske pod nazivom Štit Eufrata završena je samo jedan od elemenata informacionog rata – situacija na terenu je sasvim drugačija. Na taj način Turska direktno krši povelju UN, međunarodno pravo, kao i sve rezolucije Saveta bezbednosti o borbi protiv terorizma“, rekao je Hadad.

On je pozvao međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Tursku kako bi Ankara obustavila sve operacije na severu Sirije.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.