Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Avg.2019, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijske vlasti dozvoliće civilima da izađu iz privincije Idlib

Sirijske vlasti objavile su danas da će otvoriti koridor da dozvole civilima koji to žele da napuste provinciju Idlib gde se odvijaju borbe između provladinih snaga sa jedne strane i ekstremista i pobunjenika sa druge, javila je zvanična novinska agencija Sana.

Uz pomoć jakih vazdušnih udara i granatiranja snage verne vladi predsednika Bašara al Asada uspele sud a napreduju u severozapadnoj provinciji Idleb koja je pod kontrolom ekstremista.

Gotovo 900 civila ubijeno je od aprila, kada je počela vojna kampanja sirijskih vlasti na tu oblast, prema podacima jedne nevladine organizacije.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sirijske vlasti dozvoliće civilima da izadju iz privincije Idlib

Izvor: B92, 22.Avg.2019

Damask -- Sirijske vlasti objavile su da će otvoriti koridor da dozvole civilima koji to žele da napuste provinciju Idlib...U Idlibu se vode borbe između provladinih snaga sa jedne strane i ekstremista i pobunjenika sa druge, javila je zvanična novinska agencija Sana...Uz pomoć jakih vazdušnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.