Sirijske vlasti ZAGRMELE: Oslobodićemo zemlju milom ili silom

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2018, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijske vlasti ZAGRMELE: Oslobodićemo zemlju milom ili silom

Jasna poruka

Sirijske vlasti, komentarišući sporazum o stvaranju demilitarizovane zone u provinciji Idlib, saopštile su da nameravaju da oslobode od militanata ćitavu teritoriju zemlje ili silom ili zakljućivanjem primirja.

Pročitajte i:

- Sirija pozdravlja svaki sporazum koji može da zaustavi krvoproliće u Sirije i vrati mir i bezbednost na zemlji koja je stradala od terorizma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i naglašava da nastavlja borbu protiv terorizma do oslobađanja poslednjeg pedlja zemlje ili vojnom operacijom ili zaključivanjem primirja po područjima - rekao je za agenciju SANA neimenovani izvor u Ministarstvu inostranih poslova Sirije.

Neimenovani izvor je naglasio da je ovaj sporazum zaključen u okviru "astanskog formata" i pomaže očuvanju suvereniteta Sirije.

U ponedeljak su se predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, na sastanku u Sočiju dogovorili da će se u Idlibu do 15. oktobra formirati demilitarizovana zona od 15-20 kilometara duž kontakt-linije između oružane opozicije i sirijskih trupa, koju će kontrolisati ruska i turska vojska.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.