Sirijske vlasti: Sedam poginulih civila u bombardovanju Alepa

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2019, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijske vlasti: Sedam poginulih civila u bombardovanju Alepa

Sirijski državni mediji saopštili su danas da je najmanje sedam civila poginulo u granatiranju Alepa iz područja koja su pod kontrolom pobunjenika.

Današnje bombardovanje je pogodilo nekoliko predgrađa Alepa, drugog grada po veličini pod kontrolom sirijske vlade.

Reporter državne tv al-Ikhabarija je javio iz gradske bolnice da je 30 osoba ranjeno.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, saopštila je da je poginulo najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 6 osoba u bombardovanju koje su izvršile pobunjeničke grupe iz zapadnih predgrađa grada i provincije Idlib koju kontroliše opozicija.

Do današnjeg napada je došlo dan nakon što je sirijska vojska bombardovala kamp za raseljene koji se nalazi na teritoriji koju kontrolišu pobunjenici i u kome je poginulo najmanje 15 osoba, među kojima je i šestoro dece.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.