Sirijske vladine snage ušle u ključni grad Minbedž

Izvor: B92, 14.Okt.2019, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijske vladine snage ušle u ključni grad Minbedž

Damask -- Sirijske vladine snage ušle su u ključni grad Minbedž na severu Sirije, javljaju državni sirijski mediji.

Oni su ušli u taj grad u okviru vojnog raspoređivanja da se suprotstave turskoj ofanzivi.

"Vojne jedinice ušle su u Minbedž", javila je zvanična novinska agencija Sana.

Jedan lokalni zvaničnik u tom gradu koji je pod kontrolom vojnog saveta povezanog sa kurdskim vlastima potvrdio je za Frans pres da je sirijska vojska ušla u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grad i da se raspoređuje na linijama fronta.

Turska ofanziva na severoistočni deo Sirije gde su im meta kurdski borci, počela je pre šest dana. Uoči ofanzive američka vojska počela je da se povlači iz tog dela Sirije i otvorila put za upad turskih snaga.

Sirijski Kurdi saopštili su juče da je sirijska vojska pristala da im pomogne u borbi protiv turske invazije, što je veliki preokret u politici savezništava nakon odluke SAD da povuku svoje vojnike iz severne Sirije usled sve većeg haosa u tom području.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.