Sirijska vojska ušla u Manbidž

Izvor: Vostok.rs, 14.Okt.2019, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska ušla u Manbidž

Sirijska vojska je ušla u grad Manbidž na severu Sirije, koji je ranije bio pod kontrolom kurdskih snaga, prenosi sirijska državna televizija "Ihbaria".
Ranije u ponedeljak, pres-služba kurdskih "Sirijskih demokratskih snaga" je saopštila o sukobima sa turskom vojskom i militantima istočno od Manbidža. „Odredi sirijske vojske ušli su u Manbidž, u provinciji Alep“, navodi se u saopštenju.     Pre početka turske vojne operacije, u gradu su se nalazile trupe Sjedinjenih Američkih Država. Damask je u nedelju odlučio da rasporedi vojsku na celoj granici sa Turskom da pomogne Kurdima. Sirijske snage započele su s prebacivanjem snaga na sever zemlje, a u ponedeljak je vojska ušla u nekoliko gradova koje kontrolišu Kurdi. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.