Sirijska vojska uništila više od 30 izraelskih krstarećih raketa i navođenih avionskih bombi

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2019, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska uništila više od 30 izraelskih krstarećih raketa i navođenih avionskih bombi

Protivvazdušna odbrana Sirije uništila je više od 30 krstarećih raketa i navođenih avionskih bombi tokom odbijanja napada Ratnog vazduhoplovstva Izraela, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije. „Ratno vazduhoplovstvo Izraela je 21. januara od 02.11 do 02:56 izvelo tri vazdušna napada na teritoriju Sirije sa zapada, jugozapada i juga. Tokom odbijanja napada snage PVO Sirije su uništile više od 30 krstarećih raketa i navođenih avionskih bombi“, saopštio je ruski centar.
Tokom noćašnjeg napada poginula su četiri sirijska vojnika, dok je šest povređeno.
„U napadu je delimično oštećen i međunarodno aerodrom u Damasku“, navodi se u saopštenju. Izraelci su protekle noći napali nekoliko "iranskih objekata" i PVO sistema u Siriji. Napad je trajao 50 minuta i bio najduži od maja prošle godine. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut  
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.