Sirijska vojska u stanju OPŠTE PRIPRAVNOSTI! Džihadisti spremaju veliku ofanzivu na severu Sirije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2018, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska u stanju OPŠTE PRIPRAVNOSTI! Džihadisti spremaju veliku ofanzivu na severu Sirije!

Branioci mobilišu sva raspoloživa sredstva

Džihadisti se spremaju za pokretanje velike ofanzive u južnom Idlibu i severnoj Hami, izjavio je vojni izvor za Al-Masdar News.

Pročitajte i:

Prema izvoru, Sirijska arapska armija (SAA) je primetila veliko pregrupisavanje džihadista duž fronta u južnom Idlibu i severnom delu Hame. Ovo je podiglo stepen opreza sirijske vojske na viši nivo.

لحظة استهداف بلدة كفرسجنة >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << بريف ادلب الجنوبي، بالبراميل المتفجرة.#ادلب_بلس #IdlibPlus pic.twitter.com/YV0TZESg4J

— IDLIB PLUS (@IdlibPlus) April 25, 2018

Izvor je dodao da je sirijska vojska poslala pojačanja iz redova Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF) na ovaj front, kako bi zaštitila područja koja bi džihadisti mogli da napadnu.

Vašington HUŠKA, ali Moskva NE DA: Evo zašto je Rusija protiv mešanja Katara u sirijski konflikt 

#هـــــام #ريف_حماة_الشمالي_25_4_2018

غارات جوية مُكثفة شنها طيران العدوان الروسي على الأرضي الزراعية لمدينة كفرزيتا تزامناً مع قصف مدفعي وصاروخي من حواجز النظام على مدينتي اللطامنة وكفرزيتا وقرى الزكاة والأربعين والصخرhttps://t.co/vtgM6WFbDv#الإعلامي #محمود_الحموي pic.twitter.com/94N7Vv6KXf

— الإعلامي محمودالحموي (@MahmodHamway) April 25, 2018

Kao odgovor na ovo, ruske vazduhoplovne snage su sprovele više napada duž osovine Hama-Idlib, koncentrišući veći deo svojih udara blizu linija sirijske armije.

#Pt. Town of #KafrZita (N. #Hama) hit today by several airstrikes. https://t.co/yLE6kZhWIi pic.twitter.com/Mce2in17qF

— Qalaat Al Mudiq (@QalaatAlMudiq) April 25, 2018

Jedan od gradova koji bi se našao na udaru džihadista jeste pravoslavni grad Al Sukajlabija o kome smo ranije pisali, a koji se nalazi na prostoru severne Hame. Više o Al Sukajlabiji pročitajte OVDE.

Vesti iz Idliba možete pratiti OVDE.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pogledati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.