Sirijska vojska se premešta u oblasti pod kontrolom Kurda

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska se premešta u oblasti pod kontrolom Kurda

Snage Bašara el Asada počele su da se premeštaju u oblasti koje kontrolišu kurdski borci.
Načelnik sektora za glavne operacije Generalštaba ruske vojske Sergej Ruckoj rekao je da su jedinice sirijske vojske došle su do oblasti jugozapadno od grada Manbidža, koji je pod kontrolom Kurda, javio je Tas.

"U skladu s dogovorima sklopljenim uz učešće ruske vazdušne komande u Siriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sirijske oružane snage premeštaju se na teritoriju pod kontrolom kurdskih boraca", naveo je Ruckoj.
Vojni savet grada Manbidža, koji kontrolišu Kurdi, prethodno je saopštio da je postignut sporazum s Rusijom da sirijska vojska uđe u sela zapadno od Manbidža, koja se nalaze u blizini snaga turske vojske i delova sirijske opozicije.
Turska je, zajedno sa opozicionom Slobodnom sirijskom armijom, pokrenula vojnu operaciju "Štit Eufrata" 24. avgusta prošle godine u nameri da očisti oblasti na severu Sirije od ekstremista Islamske države i drugih terorističkih grupa.
Tokom prethodna dva meseca u fokusu te operacije bilo je proterivanje terorista Islamske države iz grada El Baba i okolnih područja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sirijska vojska se premešta u oblasti pod kontrolom Kurda

Izvor: Blic, 04.Mar.2017, 00:38

Sirijska vojska počela je danas da se premešta u oblasti koje kontrolišu kurdske snage, rekao je načelnik sektora za glavne operacije Generalštaba ruske vojske Sergej Rudskoj...Prema rečima Rudskoja, jedinice sirijske vojske došle su do oblasti jugozapadno od grada Manbidža koji je pod kontrolom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.