Izvor: Nezavisne Novine, 21.Maj.2018, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska preuzela kontrolu nad predgrađima Damaska

DAMASK - Sirijska vojska preuzela je kontrolu nad posljednjim predgrađima južnog dijela Damaska koje su držali ekstremisti Islamske države.

Vojska je saopštila da su prestonica i predgrađa "potpuno sigurne" i da tamo više nema ekstremista.

Sirijski general Ali Majub je naveo da su vojnici zauzeli bivša uporišta Islamske države u palestinskom Jarmuk kampu i Hadžar el Asvadu posle jednomjesečne kampanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prenio je AP.

Sirijska vojska i njeni saveznici nedjeljama su vodili borbe da bi ponovo preuzeli kontrolu od ekstremista Islamske države u toj enklavi kao i u susjednom palestinskom izbjegličkom kampu Jarmuk, posljednjem području oko Damaska, koje je van kontrole vladinih snaga, navodi Rojters.

Sirijska državna televizija je sinoć javila da sirijske vladine snage nastavljaju ofanzivu protiv Islamske države u južnom dijelu Damaska, nakon što su evakuisale grupu civila iz te oblasti.

U noći između nedjelje i ponedjeljka bio je uspostavljen prekid vatre, kako bi se evakuisale žene, djeca i starije osobe iz enklave Hadžar al-Asvad.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.