Sirijska opservatorija za ljudska prava: U udarima u Idlibu stradalo 37 civila

Izvor: Blic, 26.Sep.2017, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska opservatorija za ljudska prava: U udarima u Idlibu stradalo 37 civila

U vazdušnim udarima u provinciji Idlib, koja je najvećim delom pod kontrolom džihadista, poginulo je 37 civila, od čega 12 dece, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, koja je odgovornost pripisala Rusiji.

Prema toj NVO, radi se o najvećem broju civilnih žrtava otkako je Idlib proglašen za "sigurnu zonu" u Siriji u skladu sa dogovorom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlasti i pobunjenika.

- Iz vazduha je gađano više lokacija u području Džisr al-Čugura, i stradalo je 37 civila, od čega 12 dece - rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Posle nekoliko meseci zatišja, pre dve nedelje se nastavilo intenzivno bombardovanje Idliba, koji je pod kontrolom džihadista nekadašnje al-Kaide. Islamska država nije prisutna u Idlibu.

Sirijska opozicija je iz inostranstva osudila "zločinačka" bombardovanja koja izvode sirijska vlada i Rusija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.