Sirija upozorava Izrael na sofisticirani odbrambeni protivvazdužni sistem S-300

Izvor: BKTV News, 26.Sep.2018, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija upozorava Izrael na sofisticirani odbrambeni protivvazdužni sistem S-300

Izrael bi ubuduće trebalo pažljivo da razmisli pre nego što ponovo napadne kad Sirija dobije sofisticirani odbrambeni protivvazdužni sistem S-300, javlja AP, pozivajući se na zvanične izvore u Damasku.

Upozorenje je usledilo posle obećanja Moskve da će siriji isporučiti raketni sistem S-300 nakon što su prošle sedmice sirijske snage srušile >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ruski avion odgovarajući na napad izraelske avijacije.

Zamenik sirijskog ministra inostranih poslova Faisal Mekdad, izjavio je danas da je "S-300 odsvno trebalo dati Siriji".

Izrael "koji je navikao da mnoge napade pokrene pod različitim izgovorom, moraće da napravi tačne proračune ako misli da ponovo napadne Siriju", poručio je zamenik sirijskog šefa diplomatije Faisal Mekdad.

Sirijska protivvazdušn odbrana srušila je ruski vojni izviđački avion Iljušin-20 (IL -20), zamenivši ga u vazduhu za izraelske avione, a stradalo je svih 15 osoba u ruskom avionu.

Rusija je krivicu preusmerila na Izrael, rekavši da su se izraelski avionski avioni krili iza ruskog aviona, ali je izraelska komanda odbacila te otužbe.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.