Sirija traži hitno povlačenje svih stranih sila iz zemlje

Izvor: RTS, 28.Sep.2019, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija traži hitno povlačenje svih stranih sila iz zemlje

Sirija je u Generalnoj skupštini UN zatražila hitno povlačenje svih stranih trupa i upozorila da, u suprotnom, zadržava pravo da preduzme akciju protiv njih.
Ministar spoljnih poslova Sirije Valid al-Moalem rekao je da su Sjedinjene Američke Države i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Turska nelegalno vojno prisutne na severu Sirije.

"Sve strane sile koje deluju na našoj teritoriji bez našeg ovlašćenja, okupacione su snage i treba odmah da se povuku", naveo je Valid al-Moalem.
Zbog osmogodišnjeg građanskog rata u Siriji, u tu zemlju su se slile brojne strane vojske i hiljade stranih boraca koji se nadmeću za prevlast, podseća AP.
Vlada je povratila kontrolu nad najvećim delom zemlje, ali pobunjenici i ekstremisti još drže Idlib na severozapadu, dok naftom bogat severoistok kontrolišu kurdske grupe koje podržavaju SAD.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sirija traži povlačenje svih stranih sila iz zemlje

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2019

NJUJORK - Sirija je danas u Generalnoj skupštini UN zatražila hitno povlačenje svih stranih trupa i upozorila da, u suprotnom, zadržava pravo da preduzme akciju protiv njih.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.