Sirija: Prekid vatre se poštuje uprkos manjim kršenjima

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2016, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Prekid vatre se poštuje uprkos manjim kršenjima

Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava saopštila je danas da se prekid vatre, koji je u ponoć po lokalnom vremenu stupio na snagu u Siriji, uglavnom poštuje uprkos prijavljenim manjim kršenjima.

Opservatorija je navela da su manji sukobi izbili rano jutros između sirijskih snaga i pobunjenika u centralnoj provinciji Hama kod Damaska.

Aktivista opozicije Mazen al Šami, koji se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u predgrađu Damaska, izjavio je da su izbili incidenti u kojima je povređen jedan pobunjenik.

Sveouhvatni prekid vatre stupio je na snagu u skladu sa sporazumom koje su postigle Rusija i Turska.

Turska agencija Anadolija javila je danas da je ruska avijacija sprovela tri vazdušna napada na položaje džihadista Islamske države kod mesta Al Bab, gde se turske snage bore protiv ekstremista na sirijsko-turskoj granici.

Ekstremističke grupe su izuzete od prekida vatre koji važi za sirijske snage i pobunjenike.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Siriji stupio na snagu prekid vatre

Izvor: Večernje novosti, 30.Dec.2016

Sveobuhvatni prekid vatre između sirijskih snaga i pobunjenika stupio je na snagu u ponoć po lokalnom vremenu u skladu sa sporazumom koje su postigle Rusija i Turska DAMASK - Sveobuhvatni prekid vatre između sirijskih snaga i pobunjenika stupio je na snagu u ponoć po lokalnom...

Nastavak na Večernje novosti...

Primirje – i šta sad?

Izvor: Deutsche Welle, 30.Dec.2016

Sveobuhvatni prekid vatre između sirijskih snaga i pobunjenika stupio je na snagu u ponoć, u skladu sa sporazumom koje su postigle Rusija i Turska. Ali pitanje je da li primirje dugoročno može da smiri situaciju...Iza kulisa se dugo pregovaralo, sirijska vojska saopštila je rezultat: od ponoći...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.