Sirija: Koalicija predvođena SAD ubila 35 džihadista

Izvor: B92, 20.Okt.2018, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Koalicija predvođena SAD ubila 35 džihadista

U napadima međunarodne koalicije predvođene SAD i sukobima na tlu je poginulo 35 džihadista Islamske države na istoku Sirije.

To je saopštila opoziciona Sirijska opervatorija za ljudska prava.

"Ukupno 28 džihadista poginulo je vazdušnim napadima koalicije na području Hadžine i periferiji", na istoku Sirije, navela je opservatorija i dodala da je sedam ekstremista ubijeno u kopnenim sukobima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Međunarodna koalicija, koji još nije reagovala na vest, podržava kurdsko-arapsku koaliciju u Siriji koja se bori protiv džihadista, a 10. septembra je pokrenula kopnenu ofazivu na istoku zemlje. Ofanziva se odvija u provinciji Deir Ezor koja se graniči sa Irakom.

Opservatorija je navela da je na tom području u vazdušnima napadima međunarodne koalicije stradalo poslednjih dana više od 40 civila, među kojima desetoro dece.

U sirijskom ratu započetom 2011, koji je tokom godina postao složeniji sa učešćem stranih zemalja i raznih džihadističkih grupa, poginulo je više od 360.000 ljudi, a nekoliko miliona je raseljeno unutar zemlje ili izbeglo u susedne države.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.