Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jun.2020, 23:33

Sirija: Izraelski borbeni avioni napali ciljeve u centralnom delu zemlje

Sirijska protivvazdušna odbrana odgovorila je večeras na izraelski napad kraj grada u centralnom delu zemlje, što je izazvalo eksplozije i veliki požar u tom području, javil su državni mediji.

Kako je navela sirijska novinska agencija SANA, napad se dogodio kraj grada Masjafa u provinciji Hama.

Nije odmah bilo izveštaja o mogućim žrtvama i šteti, a stanovnici susednog Libana su rekli da su čuli izraelske borbene avione kako nisko lete iznad te mediteranske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zemlje na putu da napadnu Siriju.

Ovaj napad je najnoviji u čitavoj seriji izraelskih udara u Siriji tokom poslednjih nedelja uprkos pandemiji korona virusa koja je zahvatila region.

Dogodio se u vreme pojačane napetosti između Izraela i libanske ekstremističke organizacije Hezbolah u u Siriji, kao i duž libansko izraelske granice.

Sirija je optužila Izrael da je izveo najmanje sedam udara iz vazduha samo u dva poslednja dva meseca ciljajući, kako se veruje, iranske i mete saveznika te zemlje.

U sredu je libanski premijer Hasan Diab rekao da je Izrael narušio suverenitet Libana na kopnu, moru i vazduhu hiljadu puta u poslednjih pet meseci.

Izrael nije odmah komentarisao večerašnji napad.

Ta zemlje je ranije potvrdila da je izvela više napada tokom godina, većinom na navodne isporuke iranskog oružja namenjenog Hezbolahu.

U poslednjim mesecima izraelski zvaničnici su izrazili zabrinutost da Hezbolah pokušava da izgradi postrojenja za proizvodnju precizno navođenih raketa.

U izraelskom udaru na vojnu poziciju kraj Masjafa u aprilu ranjeno je šest vojnika i uništeno nekoliko zgrada, javila je agencija SANA.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.