Satelitski snimci pokazali: Rusija rasporedila sisteme za nuklearne projektile u Siriji

Izvor: Press, 05.Apr.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Satelitski snimci pokazali: Rusija rasporedila sisteme za nuklearne projektile u Siriji

Postavljanje sistema koji može biti opremljen nuklearnim projektilima omogućava Moskvi da pogodi brojne mete na Bliskom istoku
Izraelska firma iSi, specijalizovana za satelitsku prismotru, tvrdi kako ima dokaze da je Rusija rasporedila kratkodometni sistem balističkih projektila Iskander-M u sirijskoj vojnoj bazi u Latakiji. 

"Satelitska kamera iSi EROS B visoke rezolucije, uspela >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je 28. decembra da dođe do prvog dokaza o prisustvu ovog sistema u Siriji. Dva vozila koja nose Iskander se jasno vide na logističkoj lokaciji blizu severoistočnog dela piste. Ta dva elementa su najverovatnije SS-26 vozila za transport. Ova otkrića potvrdila su nekoliko prethodnih nepotvrđenih izveštaja o prisustvu iskandera u Siriji", navodi se u saopštenju firme Isi.
 
Погледај слику на Твитеру


  Прати
CSIS Missile Defense @Missile_Defense

Russian Iskander Missiles Spotted in Syria: http://www.timesofisrael.com/israeli-satellite-captures-nuclear-capable-russian-missiles-in-syria/ …
16:20 - 9 Jan 2017
   1313 ретвита    66 свиђања





Rusi se služe kamuflažom kako bi prikrili prisustvo projektila, a eksperti iz firme iSi pretpostavljaju da je sistem raspoređen i ispod brojnih kamuflaža širom baze.

"Jaka kiša i polplave su verovatno prisilile ruse da ponovo raspoređuju ova dva elementa na lokaciji gde su primeženi od strane analitičara iz iSi", navodi izraelska firma.


Foto: Ruski raketni sistem Iskander-M; Autor: Reuters


Sistem 9K720 Iskander-M dometa je do 400 kilometara i nosivosti do 700 kilometara. S ontirom na performanse, sistem Iskander-M je u skladu sa ograničenjima Sporazuma o dometu nuklearnih snaga.

Iskander je opremljen jednom bojevom glavom na navođenje, s preciznošću u radijusu od oko 10 metara. Od kada je sistem napravljen, s obzirom na njegov veliki potencijal za modernizaciju, Rusija kontinuirano radi na unapređivanju projektila koji su sve teži za presretanje.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.