Saslušanje Matisa u Senatu zbog povlačenja iz Sirije

Izvor: B92, 22.Dec.2018, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušanje Matisa u Senatu zbog povlačenja iz Sirije

Vašington -- Republikanski senator Lindzi Grejem zatražio je hitno saslušanje u Senatu zbog odluke predsednika Donalda Trampa da povuče američke trupe iz Sirije.

Ta Trampova odluka podstakla je sekretara za odbranu Džima Matisa.

Član vojnog komiteta Senata Lindzi Grejem rekao je novinarima danas da želi da o tome čuje direktno Matisa na saslušanju pred Senatom, a koje bi pokrilo i izveštaj o povlačenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američkih trupa iz Avganistana, prenosi AP.

Američki predsednik Donald Tramp napisao je u četvrtak na Tviteru da Džim Matis odlazi sa funkcije ministra odbrane krajem februara. Matis je u svom pismu ostavke naveo da se povlači kako bi Tramp mogao da dobije ministra odbrane čiji stavovi će mu biti bliži.

Sam Tramp je najavio da će ubrzo imenovati novog ministra odbrane.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.