Samra i Sabina žive, hoće nazad u Austriju

Izvor: RTS, 28.Feb.2019, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samra i Sabina žive, hoće nazad u Austriju

Dve devojke iz Beča bosanskog porekla, Samra Kešinović i Sabina Selimović, koje su se sa samo 15 godina pridružile takozvanoj Islamskoj državi u Siriji, i pored brojnih informacija da su ubijene, žive su i, prema proceni austrijskih vlasti, žele da se sa svojom decom vrate u Austriju.
Samra i Sabina bile su najpoznatije Austrijanke koje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su otišle u Siriju 2014. da podrže terorističku Islamsku državu.

One su preko Vatsapa i drugih kanala održavale kontakt sa prijateljima u Beču.
Služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma BVT pratila je 2015. komunikaciju na osnovu koje je ustanovljeno da devojke žele da se vrate.
Obe devojke sada su punoletne i imaju decu, te se nalaze trenutno nadomak Idliba na sirijsko-kurdskoj granici u jednom logoru.
Kada se devojke budu vratile u Austriju, pravosuđe će morati da se angažuje, jer su za vreme boravka u Siriji imale aktivnu ulogu u takozvanoj Islamskoj državi.
Za sada Samra i Sabina nisu podnele zvaničan zahtev za povratak, kao što je to učinila do sada već jedna Austrijanka.
BVT polazi od toga da su svesno lansirale netačne vesti o svojoj pogibiji kako bi mogle da se sakriju.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije želi da pomaže ženama sa decom da se vrate, ali ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl se tome protivi.
Iz razgovora sa žrtvama Islamske države poznato je da su i žene uvek bile nasilne i da su aktivno podržale teroristički sistem.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.