SZO zabrinuta zbog hemijskog napada u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2017, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO zabrinuta zbog hemijskog napada u Siriji

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) izrazila je danas zabrinutost zbog upotrebe visoko toksičnih hemikalija u napadu na mesto Kan Šeikun u regionu Idlib u Siriji.

"Scene i izveštaji iz Idliba ostavili su me šoku, žalosnog i besnog. Ovakvi tipovi naoružanja su zabranjeni međunarodnim zakonom zbog toga što predstavljaju varvarstvo koje se ne može tolerisati", rekao je izvršni direktor Hitnih zdravstvenih programa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << SZO Piter Salama.

U saopštenju SZO navodi se da su doktori u Idlibu prijavili na desetine pacijenata, među kojima ima mnogo žena i dece, primljenih u bolnice zbog poteškoća u disanju i gušenja.

Foto: Beta, AP

Prema izveštajima zdravstvenih radnika u jučerašnjem napadu hemijskim naoružanjem na Kan Šeikun poginulo je više od 70 osoba, dok je nekoliko stotina osetilo uticaj otrovnih jedinjenja. Kapaciteti bolnica u regionu su nedovoljni, pa su mnogi povređeni prebačeni u Tursku, navodi SZO.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SZO zabrinuta zbog hemijskog napada u Siriji

Izvor: Beta, 05.Apr.2017

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) izrazila je danas zabrinutost zbog upotrebe visoko toksičnih hemikalija u napadu na mesto Kan Šeikun u regionu Idlib u Siriji."Scene i izveštaji iz Idliba ostavili su me šoku, žalosnog i besnog. Ovakvi tipovi naoružanja su zabranjeni medjunarodnim zakonom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.